Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Är du medlem i Sveriges bästa skytteförening? Känner Sveriges bästa skytt, ledare eller funktionär? Kom ihåg att skicka in din nominering senast 30 september. Utmärkelserna delas ut till vinnarna under Skytteforum 19-20 november i höst.
 
Sverige skickar två trapskyttar och fyra skeetskyttar till kroatiska Osijek för tävlande i lerduva-VM. Vi intervjuade Rickard Levin-Andersson, Henrik Jansson och Victoria Larsson inför säsongens största tävling.
 
Skeetskytten Mark Binnermark har tilldelats Elitidrottsstipendium på 50.000 kronor. Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Under 2022 gör SvSF en satsning på att utbilda Föreningstränare med hjälp återstartsstödet. De föreningar och distrikt som vill arrangera en utbildning har nu chansen att få alla utgifter täckta från SvSF.
 
Emanuel Söderlund slog till med nytt personligt rekord i 60 skott liggande på EM i Polen. Poängen 625.5 gav honom en topplacering som en av de sju främsta herrarna.
 
Marcus Madsen och Emanuel Söderlund sköt idag kvalificering i 50 m gevär 3x20 på EM. Båda landade på 585 poäng bland herrarna där det krävdes 589 (39x) för att gå vidare till finalskyttet.
 
Nu är det dags att nominera eldsjälar igen. Årets Eldsjäl som är en del av Folkspel öppnar upp för ännu ett år.
 
Alla ungdomar 13-15 år är välkomna på skytteläger (lufgevär/luftpistol) i Sävjö Skyttecenter, lördagen den 29 oktober 09-16.
 
Victoria Larsson och Stefan Nilsson sköt hem Sveriges andra medalj på årets EM i lerduva som hålls i Larnaca, Cypern. I bronsmatchen besegrade de Grekland med siffrorna 6-2.
 
Det blev tyvärr inga individuella EM-medaljer för våra svenska skeetskyttar. Stefan Nilsson, Henrik Jansson och Victoria Larsson nosade på semifinalerna men drog alla de kortare strået.
 
Under torsdagen inleddes seniorernas skeet I årets Lerduve-EM i Larnaca. Stefan Nilsson prickade 74 duvor och ligger tvåa inför andra dagen. Victoria Larsson har fortfarande chans att haka på i striden om semifinalplatserna.
 
Martin Andersén blev bäste svenske deltagare bland herrjuniorerna i klassen sportpistol när EM-tävlingarna på 25/50 meter idag drog igång i polska Wroclaw.
 
ECHA har utarbetat ett förslag till begränsning av användningen av bly i ammunition för jakt, utomhussport och fiske. SvSF har tillsammans med övriga inom jakt och skytterörelsen tagit ställning till förslagets utkast och kommenterat.
 
Med 114 träffar slutade Isac Parkner på 13:e plats i herrjuniorernas skeetklass på EM i Larnaca, Cypern. 117 krävdes för semi.
 
Skytterörelsen och jägarna behöver tydliga, enkla och obyråkratiska regler för våra vapen. Vi behöver korta handläggningstiderna för vapenlicenser. Dessutom måste kommunerna prioritera oss.
 

.

Postadress:
Västernorrlands Skyttesportförbund
Bert-Åke Sjödin, Skönsbergsvägen 31 A
856 45 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060151805
E-post: vnsf@bredband.net

Se all info